Best in show!



S*KillerCats första BIS togs 15/5 i Mariestad av S*KillerCats Taipei 101 (Konrad). Men vi tar det från början...

14/5 åkte vi med Konrad till Mariestad för att deltaga i hans första kattutställning . Där träffade Konrad också sin kullsyster S*KillerCats Grand Lisboa (Nellie). Både Konrad och Nellie fick under första dagen mycket fina bedömningar och när det blev dags för BIV fanns tre katter på plats. Domaren lät meddela att BIV skulle delas ut till någon av syskonen Konrad och Nellie, det var svårt för domaren att välja eftersom båda syskonen är så fina :) Till slut tog syster Nellie hem BIV och hon blev alltså Best i Variant på Lördagen och Konrad fick nöja sig med EX1 och en mycket fin bedömning.

Söta Nellie i famnen på husse Roland:


Under Lördagen träffade vi också S*KillerCats Aura Antigua och hennes matte Nina. Aura är en av de två blåögda skogkatterna som kom till oss med kull 4 och hon blev Ex2 på utställningen:


Söndagen 15/5 gav vi oss åter iväg till Mariestad för nya bedömningar och dagen till ära följde också Konrads pappa George med. Även syster Nellie fanns på plats under söndagen och nu var det en ny domare som skulle titta på syskonen, tillsammans med en domarelev. Det var väldigt intressant att höra diskussionen mellan domaren och eleven kring vilka för- respektive nackdelar syskonen har.

Både Konrad och Nellie fick åter igen fantastiskt fina bedömningar och när domaren frågade domareleven vilken av syskonen han tyckte bäst om valde han Konrad. Men märk väl, det är domaren och inte eleven som bestämmer! :) Domaren sa att han inte hade bestämt sig ännu och ville titta mer på syskonen. Efter en stund meddelade domaren att han valt Konrad till NOM :) Men det var oerhört jämt och kunde lika gärna varit Nellie som fått den :)

Under utställningens bägge dagar tillämpade klubben tidig hemgång, vilket vi tycker är väldigt bra. På lördagen hade vi fått åka hem tidigare och var övertygade om att vi skulle få åka hem tidigt även på söndagen. Men nu fick ju Konrad NOM, vilket vi var mycket glada för och då får man stanna kvar på utställningen till slutet. Husse Patrik var trött och ville åka hem, men matte förklarade att det kan man inte göra när man fått ett så fint pris som en nominering.

Dags för panel och Konrad tog även det med ro. Det var mer matte som fick en blackout när det var Konrad som vann alltihop. S*KillerCats Taipei 101 (Konrad) blev Best in show och fick hem en stor pokal och massa god mat. Vi är så stolta över vår lille prick! :)))))

Pappa George och son Konrad beundrar kokarderna och pokalerna:


S*KillerCats Taipei 101, 4 1/2 månad:


Konrads pappa SE*Schmusekatt George tog under söndagen CAC.

George finns tillgänglig för utlåning om någon vill låna honom. Tyvärr är George inte speciellt fotogenic och är väldigt svår att få fina bilder på, han är garanterat snyggare live. Mer info om George finns längre ner i bloggen och på hemsidan.

George:


S*KillerCats

RSS 2.0